iTrain

Alle digitale banen van de club zijn gestandaardiseerd op het Modelbesturings programma iTrain.
Ook ALLE clubleden die thuis met digitale banen rijden, gebruiken het programma iTrain.
Hierdoor is binnen onze club heel veel ervaring met iTrain. Onze grote driver en vraagbaak achter
iTrain is: Maurice  Mutsaers. Maurice maakt al sinds iTrain versie 2 gebruik van iTrain.
Er zijn dan ook weinig situaties die Maurice nog niet een keer heeft meegemaakt en een oplossing voor weet.
Er is binnen de club veel onderzoek gedaan naar Modelspoor aanstuurprogramma’s;
onze uitkomst: iTrain is een modern (gedeeltelijk) gebruikersvriendelijk programma, op zeer moderne wijze geprogrammeerd waar volop aan wordt doorontwikkeld en verschillende aanschafmodellen kent.
Daarnaast is het erg flexibel, heeft het enorm veel mogelijkheden wat betreft aansturing van modelspoorbanen, echter ook van andere elektronische objecten als modelbaan graafmachines, molens, spoorwegbomen etc. etc.
Ook ondersteunt iTrain bijna al de op de markt beschikbare elektronica om de modelspoorbaan elektronisch aan te sturen als, LocalNet HdL, Rautenhaus, Dinamo, Roco, Fleischmann, Marklin enz.
iTrain is een 100% Nederlands product, wat ook internationaal veel wordt gebruikt

Heel veel gebruikservaring aanwezig:
Na een aantal jaren kunnen we ondertussen melden, dat er bij onze clubleden heel veel modelspoorbanen zijn die worden aangestuurd d.m.v. iTrain. iTrain wordt bij de club en de clubleden thuis gebruikt in combinatie met: Digikeijs/Yamorc, de ESU digitale centrale, Marklin (CS3 digitale centrale) LocalNet HDL, Rautenhaus, Dinamo enz.
Hier zitten tal van complexe banen bij. In de praktijk en op open dagen zien we, dat onze club vele vragen krijgt over diverse toepassingen van iTrain. Vooral beginners en herintreders lopen eerst in het begin, later in het meer complexere gedeelte vaak vast.
We kunnen wel stellen dat onze club zich begint te ontplooien als HET kenniscentrum van
iTrain voor deze regio.
Want laten we wel zijn: iTrain is een fantastisch programma met heel veel technische mogelijkheden,
MAAR het is een understatement, dat de documentatie voor verbetering vatbaar is, en dat de gebruiksvriendelijkheid van iTrain, mede door de zeer beperkte documentatie voor de iets meer technisch diepgaande onderwerpen in iTrain te wensen overlaat.
Word daarom lid van onze modelspoorwegclub en profiteer van de kennis en ervaring die vele leden  vaak al jaren lang  hebben met iTrain.
Je kan je opgeven via de contact pagina op deze site. Je krijgt dan zo snel mogelijk een aanmeldingsformulier toegestuurd.

iTrain

Je zou ook interesse kunnen hebben in